Menuboxy z cukrovej trstiny
Menu boxy z cukrovej trstiny
Ľudia majú stále väčší záujem o udržateľný spôsob života. Považujú to za nevyhnutné a teší ich to. Čím viac zapálených pre dobrú vec je a bude, tým lepšie pre planétu
Gastro priemysel
Potravinársky priemysel predstavuje v súčasnosti nemalú záťaž pre životné prostredie. Nejde pritom iba o spôsob pestovania a výroby potravín, ale aj vzdialenosť prekonávanú v rámci distribučného reťazca, a tiež spôsob balenia. Svojou troškou môžete k zmierneniu týchto dopadov prispieť aj vy a to používaním rozložiteľných obalov na jedlo vo svojej prevádzke, ale aj doma.
Aká je spotreba obalov na jedlo?
Zamysleli ste sa niekedy nad tým, koľko obalov sa denne spotrebuje pri preprave hotových jedál? Táto otázka je v súvislosti s prudkým rozmachom donáškových služieb jedla, ešte aktuálnejšou. Len pre ilustráciu uveďme, že priemerná reštauračná prevádzka spotrebuje denne aj 100 – 200 obalov na jedlo. Predstavte si teda tie čísla pri celkovom počte reštaurácií a stravovacích prevádzok v určitom meste. Ide o desaťtisíce spotrebovaných obalov na jedlo denne, ktoré po využití putujú väčšinou do odpadkového koša.
Máme pre Vám riešenie
Ponúkame Vám riešenie, ako znížiť záťaž na životné prostredie. Sú ním menu boxy z cukrovej trstiny, ktorý je 100 % recyklovateľný materiál. Prečo by ste ich mali začať využívať aj vy?
Ukážte, že vám záleží
Nezáleží na tom, akú máte gastro prevádzku, stále viac zákazníkov si uvedomuje negatívne dopady obalov na životné prostredie. Určite ocenia, ak im jedlo doručíte v recyklovateľnom a zdravotne nezávadnom obale z cukrovej trstiny, ako rôzne náhrady plastov. Je teda veľká šanca, že takto zmýšľajúci zákazníci sa k vám budú pravidelne vracať.
Šetríte nielen životné prostredie, ale aj svoju peňaženku
Používanie eko obalov z cukrovej trstiny na jedlo je výhodne nielen z pohľadu ekológie, ale aj vašich nákladov. Sú prispôsobené tak, aby nezaberali veľa miesta pri skladovaní a rovnako tak aj po vyhodení do odpadu. Eko obaly z cukrovej trstiny na jedlo sa dajú po použití zlisovať, aby zaberali čo najmenej miesta a následne úplne recyklovať.
Prečo menuboxy z cukrovej trstiny?
Určite sa teda dá baliť ekologicky. Jedna možnosť je nosiť si všade so sebou vlastnú tašku a obal na jedlo, čo je pre mnohých obrovská výzva. Vezmime si ako príklad menu boxy z cukrovej trstiny. Oproti plastovému riadu neobsahujú žiadne potencionálne toxické materiály, lepšie udržia jedlo teplé a čiastočne absorbujú vlhkosť, vďaka čomu aj samotné jedlo vydrží dlhšie čerstvé. Problémom pritom nie je ani opätovné zohriatie jedla v mikrovlnnej rúre. A po tom ako splnia svoju úlohu? Sú úplne rozložiteľné a materiál je opätovne využiteľný.
Využitie v domácnosti
Produkty z cukrovej trstiny nie sú určené iba pre gastro prevádzky. Každý z nás robí doma rôzne oslavy, grilovačky, alebo pikniky. Byť otrokom upratovania nechce byť určite nikto, preto je určite výborný spôsob servírovať jedlo na kompostovateľné eko obaly. Ponúkame Vám rôzne produkty, ako tácky z cukrovej trstiny, misky z cukrovej trstiny, použiť pri tom môžete sady drevených príborov, papierové utierky atď. Keď sa končí a treba niekomu zabaliť domov jedlo, netreba hľadať žiadne misky, hrnce, krabičky, ale je tu jednoduchá možnosť zabaliť jedlo do menuboxov z cukrovej trstiny.
Čo s prázdnym obalom z cukrovej trstiny?
Každý kto číta naše popisy k produktom vidí, že snažíme ozrejmiť, ako to s ekologickým riadom je pri jeho likvidácii. Cukrovú trstinu môžete kľudne kompostovať aj na záhradnom komposte. Takýto materiál sa rozloží za 45 až 60 dní. Závisí to ale od podmienok, ako sú vlhkosť či teplota prostredia. Výrobky z cukrovej trstiny je vhodné zahodiť do hnedého kontajnera, takže je vhodná aj pre priemyselné skompostovanie.