Cukrová trstina
Cukrová trstina je rastlina patrí medzi trávu, ktorá každoročne obnoviteľná a potrebuje na svoj rast teplotu 30ºC. Výrobky sú vyrobené zo stebiel, ktoré zostali po vylisovaní cukru z cukrovej trstiny a ktoré by sa inak spálili. Hovorí sa im bagasa a je to vedľajší produkt pri výrobe cukru. Radia sa k najšetrnejším materiálom dnešnej doby. U nás nájdete menuboxy, taniere a tácky.
Likvidácia je v tomto prípade najšetrnejšia k prírode.
Použité produkty odporúčame vyhadzovať do hnedých kontajnerov na bioodpad, odkiaľ pokračujú do priemyselných kompostárni. Vieme ich kompostovať aj doma. V domácom komposte sa produkty rozložia za 45 - 60 dní, dĺžka rozloženia je závislá na podmienkach, ako sú vlhkosť a vonkajšia teplota. Odporúčame ich ich nalámať na menšie kúsky a vtedy sa proces kompostovania urýchli.